Selecteer een pagina

Over mij test

Mijn naam is Janneke en ik ben gespecialiseerd als pubercoach.⁣ Ik zie het als mijn missie om zoveel mogelijk pubers én ouders van pubers te helpen! 

Ik gun alle pubers en ouders van pubers een fijne puberteit. Een puberteit waarin je puber de ruimte voelt om te ontdekken wie hij/zij is en wil zijn. Waarin hij leert wat hij wil en niet wil. Waarin hij ervaringen opdoet die hem helpen de persoon te zijn wie hij wil zijn.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit streven heel mooi is, maar niet altijd de realiteit is. We maken allemaal situaties mee die lastig, moeilijk, oneerlijk en soms heel verdrietig zijn. Hier heb je niet altijd controle over. Waar je wél controle over hebt is de manier waarop je omgaat met deze situaties. Daarin heb je een keuze.

Mijn puberteit is niet altijd gemakkelijk geweest. Mijn vader overleed plotseling toen ik 14 jaar was. Ik ben mijn vaders enige dochter en we hadden een hele sterke band. Dit heeft grote impact gehad op mijn puberteit.

Wat mij hielp, na het overlijden van mijn vader, is dat ik iemand had waar ik goed mee kon praten, waar ik de persoon kon zijn die ik op dat moment wilde zijn en waar ik kon leren omgaan met de situatie en emoties. Iemand die mij hielp om te gaan met de situatie, zodat ik er daarna weer tegenaan kon. Iemand die mij hielp met het maken van keuzes en mij hielp met een manier te vinden om om te gaan met deze situatie en ook andere situaties.

Zo maken we allemaal situaties mee die lastig, moeilijk, oneerlijk en soms heel verdrietig zijn. De manier waarop je omgaat met de situatie is bepalend. Ik vond het fijn dat er naar mij werd geluisterd. Dat er niet geoordeeld werd over wat ik dacht en wat ik voelde op dat moment. Dat ik mocht zijn wie ik op dat moment wilde zijn en de emoties en gevoelens die daarbij hoorde, waren oké. 

Ik gun iedereen (jong en oud) iemand waar ze mee kunnen praten: iemand waarbij je boos, blij, verdrietig of angstig mag zijn en waar je een steuntje in de rug krijgt. Voor de alle (kleine) dingen, vragen of situaties.

Ik heb in de afgelopen 14+ jaar veel mogen leren over pubers, hun problemen en vooral de manier waarop ze met hun problemen omgaan.

De manier waarop pubers omgaan met situaties, soms echt heel complex, heeft mijn kijk op de wereld nog meer veranderd. Ik werd mij ervan bewust dat alles begint met gedachten. Dat wat je in gedachten bedenkt, zowel positief als negatief, heeft invloed op alles wat je doet, zegt en meemaakt. 

En deze lessen verspreid ik nu in mijn positief met pubers podcast, mijn boek HELP! Puber problemen, mijn coaching, mijn training voor ouders en op de scholen waarvoor ik werk.